Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ Ε.Ο.Ζ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
“ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ …
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ !”



Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο μια από τις καλύτερες ομολογουμένως τοποθετήσεις του , για το θέμα της ενδεχόμενης δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης ( Ε.Ο.Ζ) στην Πελοπόννησο.
Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά ανέπτυξε με απόλυτα καθαρό και τεκμηριωμένο τρόπο τα σοβαρά του επιχειρήματα για την ενδεχόμενη δημιουργία Ε.Ο.Ζ στην Πελοπόννησο .
Ο Κορίνθιος Αντιπεριφερειάρχης δεν άφησε και το παραμικρό παραθυράκι παρερμηνείας για όσα υποστήριξε για το σοβαρό αυτό θέμα. Τόσο για το επιχειρηματικό μέρος του όσο και για το εργασιακό και κοινωνικό μέρος.
Στο κοινωνικό και εργασιακό μέρος με δύο λέξεις έστειλε μήνυμα στου ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι δεν θα πρέπει να ονειρεύονται ότι μπορούν να κάνουν την Πελοπόννησο εργασιακά και κοινωνικά Κίνα ή Ινδία. Οι δύο αυτές λέξεις ήταν: “Κόκκινη Γραμμή”
Δεν χαρίστηκε ακόμα και στο “αδύναμο” όπως το χαρακτήρισε Ελληνικό κράτος και στην Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας της ουσιαστικά “αναποτελεσματική και ανίκανη” στην προσέλκυση κεφαλαίων για επενδύσεις στη χώρα μας..
Όπως χαρακτηριστικά είπε :
” Δεν πιστεύω ότι κανείς μας από το ΠΕΣΥ έχει εμπιστοσύνη στην διαπραγματευτική ικανότητα των Κυβερνώντων με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν και τις διαπραγματεύσεις που έχει κάνει η χώρα μας. Το Ελληνικό κράτος αποδεικνύεται αδύναμο ακόμα και μέσα από συνθήκες κρίσης ,στις ανάγκες που υπάρχουν -επείγουσες όσο ποτέ -για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.”
Αφού μέσα από την σύντομη αλλά τεκμηριωμένη ομιλία του ο Γιώργος Δέδες δεν άφησε καμία αμφιβολία αλλά και υπόνοια για παρερμηνείες ή διπλές ερμηνείες , κατέληξε με απόλυτη σαφήνεια:
“Αν δεν υπάρξουν τα πλαίσια, οι κανόνες λειτουργίας που θα τεθούν εδώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς, τότε ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!
Γιατί για εμάς η Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Πελοπόννησο έχει νόημα μόνο αν δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί μέσα από αυτήν είναι προσδεδεμένη και συνυφασμένη με τις τοπικές , περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες!”
Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι από πολλά ΜΜΕ της Πελοποννήσου ,με τους οποίους συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας , έκριναν την ομιλία του Γιώργου Δέδε ως μια από τις καθαρότερες και ουσιαστικότερες παρεμβάσεις που ακούστηκαν για την ενδεχόμενη δημιουργία ΕΟΖ Πελοποννήσου. Τις ίδιες απόψεις εξέφρασαν και επιχειρηματικοί και οικονομικοί κύκλοι που παρακολούθησαν ζωντανά ή τηλεοπτικά το ΠΕΣΥ καθώς και διάφοροι φορείς των εργαζομένων .
Αυτό βεβαίως :
Πρώτον τιμά τον ίδιο τον Γιώργο Δέδε που δείχνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του ,που συμπληρώνει σε λίγες μέρες, να καταξιώνεται και να κάνει την διαφορά ως πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόσωπο .
Δεύτερον τιμά την Κορινθία που διαθέτει στο τιμόνι της έναν νέο ,ικανό και αποτελεσματικό άνθρωπο, ο οποίος έφερε άλλο ύφος και ήθος στην εξάσκηση της αυτοδιοικητικής-πολιτικής εξουσίας.
Τρίτον τιμά τον Περιφερειάρχη μας Πέτρο Τατούλη για την επιλογή και την συνεργασία του με τον Γιώργο Δέδε στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.
Μια επιλογή και στενή συνεργασία που όσο περνά το πρώτο ανιχνευτικό και δύσκολο, λόγω προσαρμογής στον Καλλικράτη διάστημα , θα αποκαλύπτεται πόσο πολύτιμη ήταν για το αναπτυξιακό μέλλον της Κορινθίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.
Λάκης Γιαννιδάκης
Δείτε το σχετικό βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία-παρέμβαση του Γιώργου Δέδε στο ΠΕΣΥ για το θέμα των Ε.Ο.Ζ :

Πηγή:http://ksipnistere.blogspot.com

2 σχόλια: