Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

Περαχώρα 30.5.2011



Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας πραγματοποίησε, όπως είχε ανακοινωθεί την Κυριακή 29 Μαϊου 2011, την “2η Περιήγηση στην Περαία Γη” και συγκεκριμένα στο Κάστρο της Αρχαίας Οινόης, Λιοκάστρα - Πισίων.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον πρώην προϊστάμενο του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους σχετικά με την κατασκευή και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που παρουσιάζει το κάστρο, ιδιαιτέρως δε, το ρόλο που είχε παίξει στην αρχαιότητα ως στρατηγική θέση των Κορινθίων. Έγινε γενική αναφορά για την πόλη της Οινόης που τοποθετείτε στον σημερινό Σχοίνο καθώς επίσης και για το Ακρωτήριο των Ολμιών (περιοχής Ασπροκάμπου).

Εκτός από την συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας είχαμε την τιμή της συμμετοχής εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής όπως ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Δέδες, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάμπης Γεωργίου.

Τα μέλη της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν την πρωτοβουλία τους αυτή και ευελπιστούν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση τόσο των συμπολιτών όσο και των πολιτικών προσώπων της περιοχής.
Επίσης, η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ και τους συντελεστές του για την προθυμία να παραβρίσκεται πάντα κοντά τους και να καλύπτει τα ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή εκδηλώσεις τους.

Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες Περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή της “Περαίας Γης”.



Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού
Μουσείου Περαχώρας


Συγχωρήστε μας για την καθυστέρηση της ανάρτησης.
Θα προσπαθήσουμε να σάς ανταμείψουμε με φωτογραφικό υλικό από την περιήγηση σε επόμενη ανάρτηση..       
                                                                                                       από : dimotisloutraki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου